Δράση

Έχετε ήδη οργανώσει τις φετινές σας διακοπές ή πρόκειται να τις οργανώσετε ;

Σας αρέσει να σχεδιάζεται ή να σκιτσάρετε όταν έχετε χρόνο και βρίσκεστε σε διακοπές ;

H δράση Arch-ISLaND σας προτείνει μια μοναδική εμπειρία να περιηγηθείτε ανάμεσα σε αυθεντικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στο υπέροχο νησί του Αιγαίου πελάγους την Τήνο.

Η περιήγηση πραγματοποιείται με την καθοδήγηση αρχιτέκτονα με σταθερή δράση και αφοσίωση στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και σκίτσο.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει ’’επι τόπου’’ σχεδιαστική εμπείρια σε ανοιχτό φυσικό χώρο, εστιάζοντας στα βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των νησιών , στις αλλαγές, στις μεταβολές και στην εξέληξη που υπήρξε στο χρόνο τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους των χώρων κατοίκησης.

Η δράση Arch-ISLaND ειναι ένα εργαστήριο που βασίζεται στο πάθος για το σχέδιο και την αποτύπωση. Κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος το δικό του τρόπο έκφρασης διαμέσου του σχεδίου και του σκίτσου.

Προτείνουμε λοιπόν μια ιδιαίτερη εμπειρία που συνδιάζει τις διακοπές με την αρχιτεκτονική και τη γνώση, μέσω του ‘’επι τόπου’’ σκίτσου στο φυσικό νησιωτικό χώρο ανάμεσα σε αυθεντικά δείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Αιγαίου Πελάγους.

Πρόκειται για μια εμπειρία που συνδιάζει την παρατήρηση, τη σύγκριση, τη μέτρηση , την αποτύπωση και την έρευνα που έχει ως τελικό στόχο την συλλογή των σχεδίων όλων των συμμετεχόντων και την πρόταση νέων μορφών και σύγχρονων μοτίβων βασιζόμενα στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Το εργαστήριο οργανώνεται και πραγματοποιείται απο τον αρχιτέκτονα Βασίλη Μπενέτο που κατέχει σεβαστή εμπειρία στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και στη μελέτη καθώς επίσης και στην αποτύπωση κτηριακών συνόλων.

Μια δράση για να σας εισάγει στις βασικές αρχές του σχεδίου ή για να μπορέσετε να εμβαθύνετε στις μεθόδους σχεδιαστικής αναπαράστασης και του αρχιτεκτονικού σκίτσου.

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 8 άτομα.

Η δράση πραγματοποιείται σε τρείς γλώσσες , Αγγλικά, Ιταλικά και Ελληνικά.

Γιατί να σχεδιάζω και να σκιτσάρω “επι τόπου” σε πραγματικό χώρο ;

  • Γιατί το σχέδιο μας επιτρέπει να σκεφτούμε τα κτίσματα σε βάθος και όχι επιδερμικά όπως συμβαίνει με μία απλή παρατήρηση η με μια το τράβηγμα μιας φωτογραφίας.
  • Γιατί η διαδικασία του σχεδίου ενεργοποιεί τον εγκέφαλο να κατανοήσει το κτίριο με ένα πιο άμεσο τρόπο και να αναπαράξει την ίδια σχεδιαστική διαδρομή η οποία γέννησε το ίδιο το κτίριο (έργο), κάνοντας το να ριζώσει στην επί τόπου εμπειρία.
  • Γιατί το σχέδιο είναι ένα ισχυρό εργαλείο, που ελευθερώνει τη φαντασία και βελτιώνει την ικανότητα μας να ερμηνεύουμε την πραγματικότητα.